Svakoga dana u Pasta Baru se priprema sveža, domaća testenina, od prirodnih i zdravih sastojaka.

Ova testenina (fusilli), odlična je za bilo koji sos jer pripremljena na ovaj način, mekana i porozna, savršeno upija sos.

Kuva se svega par minuta, prelepog je ukusa, mirisa i teksture.

Važno je napomenuti da se testenina kuva u vodi i samo vodi. Dodavanje ulja vodu u kojoj se testenina kuva velika je greška koju pravi većina ljudi, smatrajući da se na taj način sprečava lepljenje paste za posudu. Međutim, sve što ćete time postići je da se tokom kuvanja pasta zamasti uljem i spreči da upije sos.

Prava, italijanska pasta, nikada ne ne kuva u ulju već isključivo u običnoj vodi.

Prilikom pripreme paste, računajte na to da je vreme pripreme veoma kratko (koaš što smo napomenuli, svega par minuta) i pripremu sosa planirajte tako da se uklopi u ovo vreme.

U vodu, tokom kuvanja, možete dodati so ako želite, mada ni ovo  uvek neophodno.

Testenina se prodaje (na meru) i možete je kupiti, pripremiti kući i svoje prijatelje oduševiti savršenom pastom. Probajte, oduševićete se i vi i vaši prijatelji i dobiti odgovor na pitanje iz naslova 😉

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail