Sos Karbonara karakterističan je po svom kremastom ukusu i jednostavnom načinu pripreme. Kao i za sve ostale pasta sosove, i ovde postoji više različitih načina pripreme, za vas smo izabrali jedan od popularnijih.

Sastojci za sos Karbonara

  • sveža domaća testenina (u Pasta Baru svakoga dana možete kupiti testeninu koju pripremamo za Vas)
  • 150 gr mesnate slanine
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 žumanca
  • 2dcl kisele pavlake
  • 1 čen belog luka
  • po ukusu biber, so, seckani peršun
  • rendani parmezan

Priprema sosa Karbonara

Na dve kašike maslinovog ulja ispržite sitno seckanu slaninudok ne postane blago hrskava, Pred sam kraj, dodati propasiran čen belog luka i promešati.

U posebnoj posudi dobro izmešati žumanca sa kiselom pavlakom, dodati peršun, mleveni biber i soli po ukusu. Ovu smesu sipati u tiganj sa dinstanom slaninom i pržiti uz mešanje oko 2 minuta, potom skloniti sa šporeta

Skuvati pastu uz napomenu da se pasta kuva u vodi bez ulja (ovo je tipična greška na našim područjima, ulje nije dobro sipati u vodu). Sveža, domaća pasta koju svakoga dana proizvodimo u Pasta Baru, idealna je jer se kuva svega par minuta i odlično upija sos.

Procediti ih i sipati u veću, dublju činiju. Preliti ih polovinom smese i dobro izmešati, kako bi se pasta i preliv dobro sjedinili. Prelijte ostatkom preliva pospite sa malo peršuna i rendanog parmezana.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail