Da li ste znali da postoje recepti za pasta sos u kojima se koristi i čokolada? I da je pasta sa čokoladom predivnog ukusa? Zove se “Sicilijanska Pasta”. Probajte i sami, recept sledi…

Sastojci za Sicilijansku pastu

  • 500 grama testenine fusilli (domaće fusilli testenine možete kupiti u Pasta Baru)
  • 350 grama mlevenog mesa (idealno svinjetina)
  • 30 grama crne čokolade
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1,7 dl crnog vina
  • 2 kašike gustog soka od paradajza
  • kašičica cimeta
  • 20 g butera
  • so i biber po ukusu.

Priprema Sicilijanske paste

Pastu skuvajte u vodi, ocedite je i odložite sa strane. Domaća pasta koju svakoga dana pripremamo u Pasta Baru kuva se svega par minuta. Važno je napomenuti da se u vodu u kojoj kuvate pastu nikada ne sipa ulje, mada većina ljudi to radi. Ulje sprečava pastu da upije sos na pravi način.

Ulje i buter zagrejte u velikom tiganju sa nelepljivom podlogom, pa na njemu izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk. Kada omekšaju stavite svinjsko meso, promešajte i na umerenoj temperaturi dinstajte desetak minuta. Zatim dodajte paradajz sok, pržite još tri minuta, pa sipajte vino i krčkajte pet minuta.

Pastu sipajte u tiganj, dobro promešajte, začinite cimetom, posolite i pobiberite po ukusu. Crnu čokoladu istopite i umešajte je u pastu.

Ponovo sve promešajte i servirajte odmah.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail