Mocarela je jedna od najomiljenijih vrsta sira – može na picu, u salatu, a može da se jede i “solo”. Postojbina je Italija u kojoj se i dalje pravi najbolja mocarela. Po izradi mocarele posebno je čuven grad Amaseno. U ovo doba godine ljudi širom Italije uživaju u kapreze salati,...
Blog
Šta je Mediteranska dijeta i gde je tu pasta?
Mediteransku dijetu karakteriše upotreba velikog broja namirnica kao što su voće, povrće, hleb, pasta, zrnevlje i sl… Glavni izvor masti je maslinovo ulje, a važan deo dijete čini i riba… Jela na bazi paste čine osnovu mediteranske dijete, ne samo zato što su ukusna, već zato što su savršena da se istaknu...
Hrana i zdravlje – Da li pasta goji?
Pitanje koje se često postavlja, kada je pasta u pitanju je, da li pasta goji? Kratak odgovor: NE! A duži odgovor? Istraživači na institutu u Masačusetsu bavili su se ovom temom u okviru svog istraživanja o ishrani i namirnicama koje svakodnevno koristimo. Oni preporučuju pastu svaki put kada osetite da...
Najbolja domaća pasta u Beogradu?
Svakoga dana u Pasta Baru se priprema sveža, domaća testenina, od prirodnih i zdravih sastojaka. Ova testenina (fusilli), odlična je za bilo koji sos jer pripremljena na ovaj način, mekana i porozna, savršeno upija sos. Kuva se svega par minuta, prelepog je ukusa, mirisa i teksture. Važno je napomenuti da se testenina...